Johan Golden vil kaste Alliansen-leder Lysglimt

Johan Golden og flere som er oppført på Alliansens valglister, går inn for å kaste partileder Hans Lysglimt Johansen – som er «stolt og glad» over å ha dem med.Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen – begge en del av NRKs Satiriks-redaksjon – ble sammen med Johan Golden i vår mot sin vilje ført opp på Alliansens lister ved kommunevalget i Oslo.– Vi visste ikke at det var mulig å føre opp uskyldige sivile, men sånn er visstnok demokratiet. Og er det noen som har respekt for demokratiet, så er det oss, skriver de tre i en pressemelding.– Åpenbart at det er krise i Alliansen– Vi vil derfor gjøre vår demokratiske plikt og arbeide hardt for partiet vi er valgt til å representere. For oss er det helt åpenbart at det er krise i Alliansen. Denne krisen er en lederkrise. Ved forrige valg fikk partiet stusslige 3.300 stemmer i hele Norge. Det er ingen meningsmålinger som tyder på at Alliansen skal gjøre det bedre i dette valget. Med andre ord: Det beste for Alliansen er at lederen trekker seg. I alle andre partier ville dette vært en selvfølge. Ingen partileder kan leve med så lav oppslutning (bortsett fra i Venstre), heter det videre.De tre varsler en pressekonferanse fredag, hvor de vil starte en maktkamp som de lover blir skitten, full av drittpakker, personfokuserte angrep og anonyme varslere.Inviterer dem med på hytteturTil NTB uttaler Hans Jørgen Lysglimt Johansen at Alliansen er «veldig glade og stolte» over å ha de tre med.– Disse karene representerer Alliansens slagord «Nasjonalisme med et smil» på en så fin måte, sier partilederen.– Tross dette utspillet, som jeg opplever mer som et forbigående uttrykk for lettere frustrasjon i sommervarmen, ja, tross det har jeg fremdeles full tillit til Golden, Vik Pedersen og Gaupås Johansen. Jeg har invitert dem på Alliansens årlige hyttetur på Hvaler i sommer og regner med at denne frustrasjonen blåser over der over noen øl og reker, fortsetter han.Partilederen i Alliansen har tidligere gjort seg bemerket med uttalelser som at «Høyre er kuppet og kontrollert av jødiske interesser». Han har også rost nazigruppen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) og kalt holocaust «et propagandagrep».Ble nektet å delta i ArendalTidligere i år fikk partiet først ja til å delta under Arendalsuka i sommer, før rådet for arrangementet snudde. Det skjedde etter trusler fra flere andre aktører, som Ap, om boikott.Johan Golden er ikke ukjent med politisk virksomhet. Sammen med Atle Antonsen stiftet han i 2000 Det Politiske Parti (DPP). Partiets viktigste standpunkt var at de ikke sto for noe selv, men mente det samme som folket.DPP fikk 19.457 stemmer ved stortingsvalget i 2001, noe som utgjorde 0,8 prosent av stemmene på landsbasis. Alliansens 3.300 stemmer ved stortingsvalget i 2017 utgjorde til sammenligning en oppslutning på 0,1 prosent.(©NTB)