Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år

FILE - In this May 19, 2017 file photo, WikiLeaks founder Julian Assange gestures to supporters outside the Ecuadorian embassy in London, where he has been in self imposed exile since 2012. Former Trump campaign chairman Paul Manafort is denying that he ever met WikiLeaks founder Julian Assange. Manafort says in a statement that a Guardian report saying he met with Assange at the Ecuadorian embassy is "totally false and deliberately libelous." Manafort says that he has never been contacted by "anyone connected to WikiLeaks, either directly or indirectly." (AP Photo/Frank Augstein, FILE) Frank Augstein

USAs krav om utlevering av WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange skal behandles i et nytt rettsmøte i februar 2020, har en domstol i London besluttet.

Under et rettsmøte fredag i Westminster Magistrates' Court ble det nye tidspunktet fastsatt.En fullstendig rettsbehandling av utleveringskravet vil først skje i februar neste år.Myndighetene i USA mener Assange brøt de amerikanske spionasjelovene i forbindelse med WikiLeaks' publisering av store mengder hemmelige dokumenter i 2010.Hundretusener av hemmeligstemplede amerikanske dokumenter ble offentliggjort og lagt ut på nettet. Mange av dem dreide seg om USAs krigføring i Irak og Afghanistan.WikiLeaks publiserte også et videoopptak av journalister og andre sivile som ble drept av amerikanske soldater fra et kamphelikopter i Irak.Blir Assange utlevert fra Storbritannia til USA og funnet skyldig i alle tiltalepunkter, risikerer han en dom på opptil 175 års fengsel.Presseorganisasjoner frykter at en dom mot Assange kan åpne for tilsvarende rettsforfølgelse av journalister og medier i USA.Assange soner for tiden en dom på 50 ukers fengsel for å ha brutt betingelser for kausjon i Storbritannia i 2012. Han var på det tidspunktet begjært utlevert av Sverige etter anklager om seksuelle overgrep mot to svenske kvinner.(©NTB)