Russland: Venezuela-samtalene i Norge kan gi glimt av håp

Venezuela-samtalene som pågikk i Norge har gitt et glimt av håp som kan føre til en løsning på krisen i det søramerikanske landet, mener Russland.

Politikk

- Samtalene i Norge har lagt grunnlag for en sjanse, selv om den er svært skjør, til å få på plass en politisk og diplomatisk løsning, sier Russlands utsending til Venezuela, Aleksander Sjtsjetinin, i et intervju med Associated Press.Sjtsjetinin, som leder det russiske utenriksdepartementets avdeling for Latin-Amerika, representerte Russland på et møte i Stockholm tidligere denne måneden. Det møtet hadde til hensikt å bidra til å fremme en politisk løsning i Venezuela. På møtet deltok utsendinger fra FN, Vatikanet, Cuba og EU. Hovedmålet med møtet i Sverige var å diskutere mulige bidrag til meklingsforsøket i Norge, ifølge Sjtsjetinin.Han sier at det, til tross for stor mistro og dyp avstand mellom president Nicolás Maduros regjering og opposisjonen i Venezuela, likevel finnes «reell sjanse» for å få i stand en løsning.Samme dag som intervjuet med ham ble publisert, hevdet regjeringen i Caracas at den har avverget et angivelig kuppforsøk. Planen var å drepte Maduro og innsette en militærgeneral i hans sted, ifølge kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez.Han sier planen omfattet både nåværende og pensjonerte offiserer i hæren, og at den skulle ha blitt utført mellom søndag og mandag denne uken.

venezuela
russland
Nyheter
Politikk