Tolløkning på mexicanske varer trår i kraft mandag

USAs visepresident Mike Pence sier samtalene med Mexico om migrantstrømmen har vært oppløftende, men sier det ikke er nok til å hindre tolløkning mandag.

– Tolløkningen innføres mandag. Vi har gjort det veldig klart overfor den mexicanske delegasjonen. Samtalene vil fortsette de neste dagene. Mexico må gi mer, og det må de gjøre fortere, sier Pence.Onsdag stanset mexicanske styrker 1.200 migranter ved Mexicos sørlige grenser. Hendelsen fant sted mens mexicanske diplomater ledet av utenriksminister Marcelo Ebrard førte tollsamtaler i Washington med amerikanske myndigheter. USAs president Donald Trump sier at det har vært framgang i samtalene, men at han krever mer.Trump kunngjorde forrige uke at han innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske varer som importeres til USA fra 10. juni. Tollsatsen vil øke til 10 prosent 1. juli, og deretter med 5 prosentpoeng hver måned, inntil den når 25 prosent 1. oktober, hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen til USA.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også