Trump: - Iran har gjort en meget stor feil!

USAs president Donald Trump skriver på Twitter at Iran har gjort en meget stor feil, et halvt døgn etter at Iran skjøt ned en amerikansk drone.

Manuel Balce Ceneta

Trumps melding ble lagt ut torsdag morgen amerikansk tid og er svært kortfattet.– Iran gjorde en svært stor feil! skriver presidenten.Etter at meldingen ble publisert steg prisen på amerikansk lettolje over 6 prosent. Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet sted 4,7 prosent til 64,7 dollar fatet.Den iranske Revolusjonsgarden har opplyst å ha skutt ned en amerikansk overvåkingsdrone i iransk luftrom, mens det amerikanske forsvaret sier at den ble skutt ned i internasjonalt luftrom.Nedskytingen skjedde like ved det strategisk viktige Hormuz-stredet. Det trange stredet forbinder Omanbukta med Persiabukta. Iran ligger rett nord for sundet. Om lag 20 prosent av verdens råolje går med tankskip gjennom stredet, ifølge Wikipedia.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker