Trump møtte Abe før G 20-møtet

USAs president Donald Trump benyttet G 20-møtet til å møte Japans statsminister Shinzo Abe i forkant.

President Donald Trump poses for a photo with Japanese Prime Minister Shinzo Abe and Ivanka Trump and senior advisor Jared Kushner ahead of a meeting on the sidelines of the G-20 summit in Osaka, Japan, Friday, June 28, 2019. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Politikk

Bare én måned siden de to statslederne sist traff hverandre under den amerikanske presidentens offisielle besøk i Japan, hadde Trump og Abe et nytt møte i forkant av G 20-arrangementet fredag morgen.I forkant av reisen til Osaka satte Trump spørsmålstegn ved den amerikansk-japanske sikkerhetsavtalen, noe som skal ha skapt uro i Japan. Mandag sendte Trump også ut en twittermelding der han viste til at det meste av olja som fraktes gjennom Hormuzstredet, går til land som Kina og Japan.«Så hvorfor beskytter vi shippingruter for andre land (i mange år) for null kompensasjon. Alle disse landene burde beskytte sine egne skip», skrev han.Trump møtte Abe sammen med datteren Ivanka Trump og svigersønnen Jared Kushner, som begge er oppnevnt som presidentens rådgivere.(©NTB)

donald trump
shinzo abe
g20
Nyheter
Politikk