- Trumps desperate administrasjon ødelegger

USAs siste sanksjoner mot Iran stenger veien mot diplomati, hevder Irans utenriksdepartement.

President Donald Trump speaks on the South Lawn at the White House, Monday, June 10, 2019, in Washington as he honors Team Penske for the 2019 Indianapolis 500 win. (AP Photo/Patrick Semansky) Patrick Semansky
Politikk

Nye amerikanske sanksjoner ble innført mandag, etter at Iran skjøt ned et amerikansk ubemannet militærfly uka før.Sanksjonene er blant annet rettet mot Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei. I tillegg har USA varslet nye straffetiltak mot utenriksminister Mohammad Javad Zarif.Abbas Mousavi, talsmann i Irans utenriksdepartement, skriver tirsdag på Twitter at sanksjonene er fruktesløse og at de stenger veien mot diplomati for godt.– Trumps desperate administrasjon ødelegger de etablerte internasjonale mekanismene for å opprettholde fred og sikkerhet i verden, legger han til.USAs president Donald Trump har den siste uka flere ganger forsikret at han ikke ønsker krig med Iran, men nye forhandlinger. Iran har så langt avvist dette og vist til USAs omfattende økonomiske sanksjoner og knallharde press.– Samtidig som du ber om forhandlinger, så vil du innføre sanksjoner mot utenriksministeren? Det er åpenbart at du lyver, sa Mohammad Javad Zarif tirsdag.De to landene har ikke hatt diplomatiske forbindelser siden 1980.(©NTB)

donald trump
iran
ali khamenei
mohammad javad zarif
Nyheter
Politikk