USA innfører sanksjoner mot Maduros sønn

USA innfører sanksjoner mot sønnen til den venezuelanske presidenten Nicolas Maduro, opplyser finansminister Steven Mnuchin.

Politikk

Sanksjonene som trådte i kraft fredag, innebærer at alle midler som 29 år gamle Nicolas Ernesto Maduro Guerras har i USA, fryses, og at amerikanske individer eller institusjoner ikke lenger får gjøre forretninger med ham.- Maduro er avhengig av sin sønn Nicolasito og andre som står det autoritære regimet nær for å opprettholde sitt grep rundt økonomien og undertrykke Venezuelas befolkning, sa finansminister Steven Mnuchin da han kunngjorde sanksjonene.- Finansdepartementet vil fortsette å utpeke medvirkende slektninger på innsiden av regimet og som drar nytte av Maduros korrupsjon, sa han videre.En høytstående embetsperson i Trump-administrasjonen sier Washington vurderer å innføre sanksjoner også mot andre av Maduros familiemedlemmer.Nicolas Maduro jr. var fløytist i Venezuelas verdensberømte ungdomsorkester. Hans politiske karriere tok raskt av etter at faren overtok som president i 2013. Sønnen ble da oppnevnt til å lede en nyopprettet avdeling for inspektører underlagt presidentens kontor. Avdelingen har som oppgave å holde oppsyn med implementeringen av presidentens politikk i landet.

venezuela
usa
nicolas maduro
sanksjoner
Nyheter
Politikk