Valg avlyst i Albania

Valget i Albania er avlyst etter demonstrasjoner.

Albanias president Ilir Meta har avlyst lokalvalget i landet som følge av store demonstrasjoner og politiske spenninger.– De faktiske omstendighetene gir oss ikke de nødvendige betingelsene for et ekte, demokratisk, representativt og inkluderende valg, sier han. Det avlyste valget skulle holdes 30. juni.Tusenvis av opposisjonsvennlige albanere demonstrerte lørdag. Det var på forhånd ventet at det kunne komme til voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstrantene. Da mørket falt, fløt tåregassen gjennom gatene og blandet seg med røyken fra nødbluss som demonstrantene fyrte av.Urolighetene har vart siden desember, noe som har ført til en rekke skadde og pågrepne demonstranter. Opposisjonen, som sentrum-høyre-partiet Demokratisk parti står i spissen får, har beskyldt regjeringen for å ha forbindelser til organisert kriminalitet, samt valgfusk. Regjeringen har tilbakevist anklagene.(©NTB)


Les også