Vedum raste mot Solbergs «pelsdyrgave» til Venstre

Fullstendig prinsippløst og mot grunntanken i det Høyre påstår partiet står for, mener Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum om pelsdyrforbudet.

Han gikk til frontalangrep på statsminister Erna Solberg (H) da lovforslaget om å avvikle pelsdyrnæringen ble debattert i Stortinget torsdag.Til tross for løfter om at næringen skulle videreutvikles og bestå, valgte Solberg å gi denne saken som en «morgengave til Venstre» i regjeringsforhandlingene på Jeløya, fremholdt Vedum.– Da hadde ikke prinsippene om privat eiendomsrett noe mer å si. Da hadde ikke prinsippet om næringsfrihet noen verdi. Fordi det var viktigere enn noensinne for Erna Solberg at hun fortsatt skulle være statsminister, sa Vedum fra Stortingets talerstol.– Det er fullstendig prinsippløst og et voldsomt angrep på privat eiendomsrett og næringsfrihet. At Høyres representanter i Stortinget da kan stemme for det, strider mot grunntanken i mye av det Høyre påstår de er for, fremholdt Senterpartiets leder.Han viste til at det har vært en kunnskapsbasert gjennomgang av pelsdyrhold over flere år.– Så kommer Høyre med revolusjonær politikk over natta, konstaterte han.Også kompensasjonen, som har vært et heftig diskutert tema, ble tatt opp av Vedum. Han anklaget regjeringen for ikke å ha anstendighet nok til å ta regningen for pelsdyrbøndenes offer.– Det går ikke an å behandle folk på den måten, slo han fast.(©NTB)