- Vi står klar til å foreta ytterligere grep

G20-finansministre: Alle midler skal tas i bruk for å sikre økonomisk vekst.

U.S. Treasury Secretary Steven Mnuchin, right, and Saudi Finance Minister Mohammed al-Jadaan, left, shake hands after attending a family photo session of the G20 finance ministers and central bank governors meeting Sunday, June 9, 2019, in Fukuoka, western Japan. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko
Politikk

Alle virkemidler skal tas i bruk for å beskytte veksten i verdensøkonomien fra å bli påvirket av handelskonflikter, slår G20-landenes finansministre fast.Handelsministrene fra G20-landene møttes i Tsubuka i Japan lørdag og søndag for å diskutere handel og digital økonomi, mens finansministre og sentralbanksjefer var samlet i Fukuoka.Finansministrene tok til orde for å ta i bruk alle politiske virkemidler som trengs for å beskytte økonomisk vekst fra å bli påvirket av det de kalte økende handelskonflikter og geopolitisk spenning.De nevnte ikke handelskonflikten mellom USA og Kina direkte, men deltakere på møtet hintet om at dette var hovedbekymringen.– Vi skal fortsette å håndtere disse risikoene, og vi står klar til å foreta ytterligere grep, heter det i slutterklæringen fra helgens møte mellom finansministrene og sentralbanksjefene i medlemslandene i G20.Mens finansministre og sentralbanksjefer fra G20-landene var samlet i Fukuoka, satt handelsministrene fra G20 i møte i Tsubuka.– Vi anstrenger oss for å etablere et fritt, rettferdig, ikke-diskriminerende, gjennomsiktig, forutsigbart og stabilt handels- og investeringsklima for å holde markedene våre åpne, heter det i en uttalelse fra handelsministrene.Japan skal være vert for G20-møtet i Osaka 28. og 29. juni, der blant annet USAs president Donald Trump skal delta.(©NTB)

g20
Nyheter
Politikk