Vil innføre kvote på tre flyreiser i året

- Vi foreslår en 75 prosents reduksjon i flytrafikken fram mot 2030, sier talsperson Hulda Holtvedt i Grønn Ungdom.

Landsstyret i Grønn Ungdom mener det bør innføres et kvotesystem for flyreiser der hver nordmann har tillatelse til tre reiser i året.- Vi foreslår en 75 prosents reduksjon i flytrafikken fram mot 2030. Dette kan gjøres på ulike måter, men vi mener at et kvotesystem, der flytillatelser kan selges og slettes, er en mulig løsning, sier talsperson Hulda Holtvedt i Grønn Ungdom.Ungdomsorganisasjonens landsstyre gikk i helgen også inn for flyseteavgift på 600 kroner og rask utbygging av høyhastighetstog i hele landet. Alle tiltakene har som mål å begrense flytrafikken kraftig.Holtvedt påpeker at det er viktig å bygge ut alternativer til fly.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker