Ap vil ikke binde seg til oppløsning av tvangsfylker

Jonas Gahr Støre åpnet nylig for å vrake sammenslåing av Viken, Troms og Finnmark, men ønsker ikke å forplikte seg til Sps krav om å avvikle alle tvangsfylkene.

Politikk

Det skriver Vårt Land.- Hvis flertallet i dette fylkestinget, med særlig vekt på ordføreren i Finnmark, sier de vil ut av sammenslåingen i 2021, vil Arbeiderpartiet gå inn for det, sa Ap-lederen da han besøkte Hammerfest på sin valgkampturné onsdag denne uken.- Det var en interessant avklaring. Vi mener det må gjelde mer enn Finnmark og Troms, det må gjelde alle tvangssammenslåtte fylker, ikke minst Viken, mener parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet.Arnstad mener Sp og Ap bør lage en plan for å endre tvangssammenslåingene som nå skal gjennomføres – med forutsetning at fylkene selv ønsker det.- Hvis fylkene på det tidspunktet vil sammenslås, skal vi ha respekt for det. Men vi ser at den folkelige motstanden er veldig stor, særlig i Finnmark, Troms og i Viken, sier hun.Støre presiserer imidlertid i en kommentar til avisen at uttalelsen han kom med denne uken, gjaldt de to fylkene Troms og Finnmark spesifikt.- Min uttalelse er en gjentakelse av det Ap har sagt, nemlig at vi er imot tvangssammenslåing av disse fylkene, sier Ap-lederen.Arbeiderpartiet har gått kraftig ned blant velgere i de to fylkene, og i en meningsmåling fra forrige måned fikk Finnmark Ap nesten halvert sin oppslutning – fra 46 prosent i 2015 til 23,9 prosent.(©NTB)

jonas gahr støre
Arbeiderpartiet
valg 2019
Nyheter
Politikk