Argentina får utbetalt 5,4 milliarder dollar av IMF

Det er enighet mellom Argentina og Det internasjonale pengefondet (IMF) om en utbetaling av ytterligere 5,4 milliarder dollar som en del av låneprogrammet.

Politikk

IMFs styre må godkjenne den fjerde gjennomgangen av landets resultater før midlene vil være tilgjengelige for Buenos Aires. Styrets møte er satt til 12. juli.- Argentinas økonomiske politikk gir resultater, sier IMF-sjef David Lipton. Han sier den argentinske regjeringen har nådd alle målene som har vært avtalt med fondet både om budsjettpolitikk og sosiale utgifter.- Jeg støtter fullt ut Argentinas innsats for å skape økt tillit, at de jobber for bærekraftig vekst og beskyttelse av de mest sårbare.Selv om inflasjonen fremdeles er høy, forventes den å falle i de kommende månedene, ifølge Lipton.President Mauricio Macri har møtt økt press som et resultat av den økonomiske problematikken i Argentina. Han ble tvunget til å innføre innstramningstiltak for å sikre tilgang til IMFs midler, ettersom myndighetene slet med inflasjon og å få stabilisert valutaen.Argentina fikk opprinnelig en lånepakke på 50 milliarder dollar fra IMF i juni 2018, men lånet ble senere justert til 57 milliarder. Hittil har landet mottatt rundt 40 milliarder dollar.Krisepakken fra IMF er ment å hjelpe Argentina med å komme seg på fote igjen etter den dype økonomisk krisen landet har havnet i. Landet har opplevd alvorlig tørke og slitt med rekordhøy inflasjon.(©NTB)

imf
argentina
Nyheter
Politikk