<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bondevik advarer Solberg mot koalisjon i Persiabukta

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik advarer regjeringen mot å støtte en amerikanskledet koalisjon i Persiabukta.

    Publisert 17. juli 2019 kl. 06.24
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord

    – Jeg vil advare regjeringen om, og de må tenke grundig gjennom, at en eskorte for å beskytte skipsfarten kan føre til en eskalering, selv om det i utgangspunktet virker som et lite og godt bidrag, sier han til Dagbladet.KrF-høvdingen reagerer på at Per-Willy Amundsen (Frp), medlem av Stortingets utenrikskomité, sier at det ikke er nødvendig med FN-mandat for å delta i en slik operasjon. Også Høyres medlem i komiteen har uttalt det samme.– Frp sa noe lignende i 2003 da det gjaldt Irak, nemlig at vi må følge USA. Jeg tror vi skal være glad for i dag at både regjeringen jeg ledet, og stortingsflertallet sa nei til det, for invasjonen i Irak har vist seg å være et stort feilgrep, sier Bondevik.Regjeringen har mottatt en forespørsel fra USA om å bli med i en koalisjon med mål om å beskytte skipstrafikken i Hormuz-stredet. Bakgrunnen er at flere kommersielle skip har blitt angrepet i området.Iran, som er i en eskalerende konflikt med USA, er blitt pekt ut som den ansvarlige part.(©NTB)