Boris Johnson: - Trumps utspill er totalt uakseptabelt

Både Boris Johnson og Jeremy Hunt tar sterkt avstand fra Donald Trumps utspill om at fire kongresskvinner burde reise tilbake til dit de kom fra.

Johnson og Hunt møttes mandag kveld til den siste debatten før en av de to skal velges til ny leder for det konservative partiet i Storbritannia, og med det sannsynligvis også bli landets neste statsminister.På spørsmål om de er enige med Mays fordømmelse av Trumps Twitter-meldinger, svarer begge bekreftende, men ingen av dem ville stemple Trump som rasist.- Det er særdeles støtende. Jeg har tre halvt kinesiske barn som er britiske statsborgere. Hvis noen hadde bedt dem dra tilbake til Kina, ville jeg blitt forferdet, sa Hunt.- UakseptabeltDonald Trump har fått kritikk fra flere hold, blant dem Storbritannias statsminister Theresa May, etter at han søndag ba fire kvinner som sitter i Kongressen for Demokratene, om å dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra.Også Boris Johnson, som leder stort på målingene, tar sterkt avstand fra Trumps Twitter-meldinger.- Jeg er enig i at det er totalt uakseptabelt, sier Johnson.- Dersom du leder et moderne, multikulturelt samfunn, så kan du ganske enkelt ikke be folk om å dra tilbake dit de kom fra, tilføyer Johnson.Brexit til jul?Under debatten, som ble arrangert av avisen The Sun og Talkradio og som foregikk ved at kandidatene ble stilt spørsmål fra publikum i salen, ble brexit også et tema.Boris Johnson sa at han har en klar formening om hvordan han skal komme til enighet med EU om en brexitavtale.- I meg vil Brussel møte en som har en klar visjon. Det har vært mye negativitet fra vår side, og jeg tror at EU vil respondere på klarsyn og målrettethet, sa Johnson, uten å gå i detalj om hva han vil gjøre.Han understreket likevel at han er klar på at Storbritannia uansett skal forlate EU 31. oktober, uansett om Storbritannia og EU klarer å bli enige om en skilsmisseavtale eller ikke.I debatten, hvor de to kandidatene hadde en spøkefull tone seg imellom, innrømmet likevel Jeremy Hunt at han kan være villig til å utsette brexit med noen uker, noe som fikk Johnson til å utbryte:- Du sier at du er villig til å vente til jul? Vel, hvilken jul vil du vente til?(©NTB)