Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste utenriksnyhetene fra natt til torsdag 4. juli.

Politikk

En ankedomstol opprettholder beslutningen om å fryse Pentagon-midlene som Trump-administrasjonen ville bruke til å bygge Mexico-mur. Dermed kan president Donald Trump slite med å levere sitt viktigste valgløfte fra 2016.Ankedomstolen i San Diego var splittet, men et flertall valgte å nekte administrasjonen å ta midler fra forsvarsdepartementets avdeling for narkobekjempelse for å bygge mur sør i Arizona, California og New Mexico.– Amazonasfondet kan bli lagt nedBrasils miljøminister Ricardo Salles sa etter et møte med norske og tyske myndigheter at det er en fare for at Amazonasfondet kan nedlegges, ifølge brasilianske medier.Norge har hittil utbetalt 8,3 milliarder kroner til Amazonasfondet over en tiårsperiode hvor avskogingen i Brasil har falt betydelig. Salles ble utnevnt av president Jair Bolsonaro, som har fått kritikk for å ha det mange mener er miljøfiendtlig politikk.Ikke enig om felles uttalelse om i LibyaFNs sikkerhetsråd ble ikke enig om en felles uttalelse etter et hastemøte om Libya, der 44 innesperrede flyktninger ble drept i et luftangrep. Tajoura, som er en forstad øst for Libyas hovedstad Tripoli, ble rammet av et luftangrep tirsdag kveld.Onsdag kveld kalte FNs sikkerhetsråd inn til et hastemøte, som vil ble holdt bak lukkede dører. Rådet leverte ingen felles uttalelse etter hastemøtet.(©NTB)

donald trump
Nyheter
Politikk