Frihetspris til Greta Thunberg i Normandie

Klimaforkjemper Greta Thunberg er hedret med den nyopprettede Frihetsprisen som deles ut av den franske regionen Normandie.

Prisen er opprettet i det samme året som Normandie markerer at det er 75 år siden landgangen på D-dagen. 16 år gamle Thunberg var flankert av krigsveteranene Charles Norman Shay og Léon Gautier da hun mottok prisen i Caen søndag.- Jeg mener det minste vi kan gjøre for å hedre dem er å slutte å ødelegge den samme verdenen som Charles, Léon og deres venner og kolleger kjempet så hardt for å redde, sa Thunberg.- Vi er nå på kurs mot en verden der milliarder kan bli drevet fra sine hjem og miste selv de mest grunnleggende leveforhold…der deler av verden kan bli ubeboelig i deler av året, advarte hun, men la også til:- Vi kan fortsatt fikse dette.(©NTB)