Gratuleres av Putin etter å ha sikret seg EUs toppjob

Russlands president Vladimir Putin gratulerer tyske Ursula von der Leyen med jobben som ny president i EU-kommisjonen. Putin sier han håper på bedre relasjoner.– Putin er sikker på at Von der Leyen kan bidra til å gjenopprette et likeverdig og gjensidig fordelaktig partnerskap mellom EU og Russland, heter det i en uttalelse fra Kreml.Den russiske presidenten bekrefter også landets vilje til å engasjere seg i en konstruktiv dialog med EU om politiske, økonomiske og humanitære saker.Relasjonen mellom Russland og EU har vært spent siden Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya i 2014. Både Russland og EU har ilagt sanksjoner mot hverandre siden da.Von der Leyen overtar posten i EU-kommisjonen etter Jean-Claude Juncker 1. november. Hun blir første tysker på over 50 år med EUs aller tyngste post, og dessuten historiens første kvinnelige president i EU-kommisjonen.(©NTB)