Handelssamtalene - over nesten før de startet

Amerikanske representanter i Shanghai skal allerede ha vendt snuten hjemover

Amerikanske representanter skulle onsdag møte kinesiske representanter i Shanghai for å prøve å gjenoppta handelssamtalene. En amerikansk embetsmann skal nå ha fortalt Reuters at representantene fra USA allerede har vendt snuten hjemover. Det vil si at samtalene kun varte en halv dag. Trump har tidligere denne uken advart Kina mot å utsette en avtale ettersom betingelsene i en potensiell avtale kun vil forverres dersom Kina fortsetter å utsette krav fra amerikansk side. Blant kravene er Trumps ønske om at Kina skal øke import av amerikanske landbruksprodukter. Ettersom samtalene nå er over ser det ut til at Kina svarer Trump ved å sette hardt mot hardt. Samtalene skal ha dreid seg om nevnte landbruksprodukter, og lettede betingelser for kinesiske Huawei i USA. Dagens hendelse er det første møtet, ansikt til ansikt siden G20-møtet forrige måned der en våpenhvile ble vedtatt. “Krigen” som nå har vart i over ett år har sett partene påføre hverandre milliarder av dollar i økte tollavgifter, samt ristet global økonomi og nasjonale økonomier verden over. Se også: Trump med nok en Twittertirade