Høyre spør Støre om skatt etter nye milliardløfter

Høyres Jan Tore Sanner spør hvor mye Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre vil øke skatten med etter nye milliardløfter.

Publisert 29. juli 2019 kl. 06.00
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Støre åpnet Arbeiderpartiets valgkamp i helgen i Stavanger hvor Høyre har sittet ved makten siden 1995. I et intervju med  søndag tok partilederen til orde for høyere skatter for dem med formue og høye inntekter, penger som skal finansiere gratis SFO, gratis skolemat, flere stillinger og renere luft i byene. Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i Høyre etterspør nå hvor mye Støre har tenkt å øke skattene, skriver .– I valgkampen lovte Støre å øke skattene med 15 milliarder. Siden den gang har Arbeiderpartiet kommet med nye løfter. Penger vokser ikke på trær. Så hvor mye utover 15 milliarder kroner har Støre tenkt å øke skattene med, spør Sanner.I intervjuet sier Støre at Arbeiderpartiet har to til tre milliarder kroner mer til kommunene fordi de ikke prioritere skattekutt. Sanner hevder på sin side at arbeiderpartilederen bruker penger flere ganger og at budsjettet hans ikke går opp.– Dette er typisk Høyre som igjen setter det ene opp mot det andre. Med vårt opplegg kan vi få til langt flere satsinger enn Høyre, fordi vi ikke prioriterer pengene på skattekutt til dem med mest fra før, sier Støre.(©NTB)