Iran fordømmer at oljeskip ble tatt i arrest

Iran krever at Storbritannia umiddelbart frigir det iranske oljeskipet som torsdag ble tatt i arrest ved Gibraltar som følge av mistanker om frakt til Syria.

Politikk

Iran fordømmer fredag beslaget og har også innkalt den britiske ambassadøren i landet som følge av hendelsen.Skipet ble beslaglagt av politiet og tollvesenet i Gibraltar, assistert av den britiske marinen.Bakgrunnen er mistanke om at skipet var på vei til Baniyas-raffineriet i Syria, noe som vil være et brudd på sanksjonene som EU har innført mot det syriske regimet.Spanias fungerende utenriksminister har opplyst at oljetankeren ble stoppet etter en forespørsel fra USA.I USA hyller den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton britiske myndigheters innsats.– Flotte nyheter: Storbritannia har tatt supertankeren Grace 1 i arrest, skrev Bolton på Twitter torsdag.– USA og våre allierte vil fortsette å hindre regimene i Teheran og Damaskus fra å tjene på denne ulovlige handelen, skriver han videre.EUs sanksjoner mot krigsherjede Syria ble iverksatt i slutten av 2011.(©NTB)

iran
Nyheter
Politikk