Iran på dagsordenen når Trump møter Qatars leder

President Donald Trump og Qatars emir vil etter alt å dømme drøfte utviklingen ved Persiabukta når de to møtes i Det hvite hus tirsdag.

Politikk

Trump og Tamim bin Hamad al-Thani skal utveksle meninger om den siste regionale og internasjonale utviklingen, melder QNA lørdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Det hvite hus oppga i juni at møtet skulle handle om økonomi og sikkerhet og at ledene også skulle drøfte hvordan terror kan bekjempes.Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt brøt i 2017 sine diplomatiske bånd med Qatar som følge av landets utenrikspolitiske linje som også omfattet en viss kontakt med Iran.De andre landene anklaget Qatar for å støtte militante islamister og Iran, noe landet har avvist.Qatar er sammen med Tyskland også tilrettelegger for de kommende fredssamtalene mellom Taliban og afghanske politikere.(©NTB)

donald trump
iran
Nyheter
Politikk