Irans utenriksminister: - Seriøst?

Irans utenriksminister lurer på om USA mener alvor med en uttalelse der det hevdes at Iran brøt atomavtalen før den eksisterte.

Politikk

Utenriksminister Mohammad Javad Zarif var svært kort og tilsynelatende oppgitt da han tirsdag kommenterte USAs påstand:«Seriøst?» skriver Zarif i en Twitter-melding dagen etter at Det hvite hus kom med denne uttalelsen: «Det er lite tvil om at selv før avtalen fantes, så brøt Irans dens betingelser.»Det hvite hus har ikke utdypet hvordan det er mulig for Iran å bryte en avtale før den fantes.I atomavtalen fra 2015 gikk Iran med på å gi internasjonale inspektører innsyn i sitt atomprogram. Landet gikk også med på strenge restriksjoner for lagring av uran og tungtvann, samt for anrikingsgraden på uran for å forsikre verden om at atomprogrammet ikke ble brukt til å utvikle atomvåpen.Til gjengjeld ble sanksjonene mot Iran opphevet, men etter at USA trakk seg fra avtalen i fjor, har amerikanerne igjen vedtatt harde sanksjoner mot landet.Iran har truet med å bryte avtalen som følge av sanksjonene, og mandag ble det bekreftet at Iran nå har mer uran på lager enn hva avtalen tillater.(©NTB)

iran
usa
atomavtale
Nyheter
Politikk