Økokrim vil ha fem års fengsel for korrupsjonssiktet Unil-ansatt

Økorim la onsdag ned påstand om fem års fengsel for den tidligere innkjøpssjefen i Norgesgruppens datterselskap Unil.

Politikk

Unil håndterer blant annet Norgesgruppens egne merkevarer.Mannen i 50-årene hadde ansvar for innkjøp av varer i Unil AS, og har tilstått korrupsjon på 28,2 millioner kroner fra to innkjøpsagenter i Kina og Hongkong. Han forklarte seg i et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett onsdag.– Økokrims påstand er fengsel i 5 år etter at det er gitt fradrag for tilståelse og samarbeid, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til E24.Ifølge siktelsen, som E24 har fått tilgang til, har 53-åringen i løpet av en niårsperiode disponert pengene til å kjøpe biler, båter og møbler for millionbeløp fra utlandet.Påtalemyndigheten mener forholdene i utgangspunktet kvalifiserer til åtte års fengsel, men mener han bør få en strafferabatt på tre år på grunn av tilståelse og samarbeid.(©NTB)

økokrim
unil
Nyheter
Politikk