Polen vil la unge slippe unna inntektsskatt

Det går mot at den polske nasjonalforsamlingen vedtar et forslag som lar arbeidere under 26 år slippe inntektsskatt.

Politikk

Bakgrunnen for lovforslaget er et ønske om å forhindre flukten av unge som søker seg til andre EU-land for å få høyere lønninger.Fritaket fra inntektsskatt, som ligger på 18 prosent, skal gjelde for personer under 26 år som tjener mindre enn 85.000 polske zloty i året. Beløpet tilsvarer rundt 190.000 norske kroner. Det er høyere enn gjennomsnittsinntekten i Polen, som er på rundt 60.000 zloty i året.Lovforslaget passerte torsdag det nedre kammeret i landets nasjonalforsamling. Det er ventet at det også vil bli vedtatt i det øvre kammeret.Det er anslått at rundt to millioner polakker vil bli omfattet av lovendringen. Polen har i lang tid slitt med at faglærte arbeidere benytter seg av EUs frie flyt av personer og rømmer landet på jakt etter høyere inntekter.(©NTB)

Nyheter
Politikk