Støre åpner for å vrake sammenslåing av både Viken, Troms og Finnmark

Ap-leder Jonas Gahr Støre på valgkampturné i Nord-Norge åpner for å droppe tvangssammenslåing av nye regioner i 2021.

Politikk

– Hvis flertallet i dette fylkestinget, med særlig vekt på ordføreren i Finnmark, sier de vil ut av sammenslåingen i 2021, vil Arbeiderpartiet gå inn for det, sa Ap-lederen da han besøkte Hammerfest på sin valgkampturné onsdag.I Finnmark har Ap nesten halvert sin oppslutning, fra 46 prosent i 2015 til 23,9 prosent i dag, ifølge en meningsmåling i juni.– Det er alarmerende dårlige meningsmålinger, sier fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik Karlstad til NRK.Hun mener det er helt riktig å skrote sammenslåingen mellom Troms og Finnmark som Arbeiderpartiet har stemt mot i tre omganger på Stortinget. Karlstad mener det haster å få ut beskjed om at Ap vil skrote sammenslåingen.– Med de målingene vi har nå kan det se ut som om vi både taper fylkestingsvalget og en rekke av kommunene våre rundt i Finnmark, sier hun.Å oppheve sammenslåingen av Troms og Finnmark kan bety omkamp også for andre fylker.– Den andre store floken er Viken, som er en veldig kunstig region. Og det samme må egentlig gjelde der, i forhold til hva de regionale politikerne mener, når vi kommer til 2021, sier Støre til NRK.(©NTB)

kommunesammenslåing
jonas gahr støre
Arbeiderpartiet
Nyheter
Politikk