Trump lover verdens laveste medisinpriser i USA

USAs president Donald Trump sier en presidentordre er på vei som skal redusere amerikanske medisinpriser til det laveste prisnivået i verden.

Politikk

- Som dere vet, så har andre land i mange år betalt mindre for medisin enn oss. Iblant er prisene i andre land 60 prosent, 70 prosent lavere, sa Trump til journalister utenfor Det hvite hus.Presidenten anklaget farmasøytgiganter for å ha «utnyttet systemet» i flere år, noe han mener har ført til at medisinpriser i USA ofte er høyere enn i naboland som Canada og Mexico.- Hvorfor skal andre land, som Canada, betale mye mindre enn oss? Dette må løses via en presidentordre, sier Trump.Fra og med denne måneden må medisinprodusenter gjøre medisinpriser kjent i sine TV-reklamer, et tiltak Trump mener vil føre til åpenhet.Annenhver amerikaner har helseforsikring med høy egenandel som kan nå tusenvis av dollar i året, i noen tilfeller over 5.000 eller 6.000 dollar i året. Til tross for press fra Det hvite hus, har produsenten Pfizer økt prisen på 41 legemidler.Amerikanske legemiddelprodusenter har slått fast at prisøkning er nødvendig for å finansiere forskning og utvikling.(©NTB)

donald trump
Nyheter
Politikk