Trump saksøker kongresskomité

Vil hindre utlevering av selvangivelse.

Politikk

USAs president Donald Trump går til søksmål mot en komité i Kongressen og mot ansatte i delstaten New York for å hindre at selvangivelsen hans blir utlevert.Søksmålet ble levert inn ved en domstol i Washington tirsdag. Hensikten er å blokkere en ny delstatslov som trådte i kraft tidligere denne måneden. Loven gir den demokrat-kontrollerte House and Ways Means Committee tillatelse til å innhente Trumps selvangivelse.Komiteen gikk denne måneden til søksmål mot finansdepartementet og ansatte i skatteetaten IRS for å få gjennom loven som gir komiteens leder tillatelse til å innhente enhver skattebetalers selvangivelse.Trump-administrasjonen og Trumps forretningsvirksomhet har gjentatte ganger forsøkt å hindre demokratens gransking ved å innlevere søksmål og ikke samarbeide.(©NTB)

donald trump
usa
Nyheter
Politikk