Trump truer med å slutte å anerkjenne Kina som utviklingsland

USAs president Donald Trump truer med å ikke lenger anerkjenne relativt rike land som Kina som «utviklingsland» i Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Publisert 26. juli 2019 kl. 21.00
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 82 ord
WTO benytter seg av gamle motsetninger mellom utviklede land og utviklingsland, noe som har gjort at visse WTO-medlemmer har oppnådd urettferdige fordeler, het det i en uttalelse fra Trump fredag.Han krever endring i regelverket innen tre måneder.- Uten betydelig fremgang i reformer av WTOs regelverk innen 90 dager, vil Washington ikke lenger behandle noe WTO-medlem som feilaktig erklærer seg selv som utviklingsland og som feilaktig søker å oppnå fleksible fordeler via WTOs regler og forhandlinger, som utviklingsland, står det i Trumps uttalelse.(©NTB)