Trump: – USA har skutt ned iransk drone

USAs president Donald Trump sier det amerikanske marinefartøyet USS Boxer har «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet.

Ifølge presidenten skal dronen ha kommet for nær skipet.- Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning, sier Trump. Han beskriver handlingen som defensiv, siden Iran skal ha fått flere beskjeder om å trekke seg tilbake.- USA forbeholder seg retten til å forsvare eget personell, våre anlegg og interesser. Vi oppfordrer alle land til å fordømme Irans forsøk på å forstyrre navigasjonsfriheten og global handel, sier Trump.Iran skjøt for kort tid siden ned en amerikansk drone. I forbindelse med dette skal den amerikanske presidenten ha vært bare minutter unna å sette i gang et rakettangrep mot Iran, som svar på landets nedskyting.Den økte spenningen mellom de to landene har økt bekymringen om at Iran og USA kan gå til krig mot hverandre. USA har utplassert militære ressurser, slik som skipet USS Boxer, i regionen.