Trump: - Veldig skuffet over statsminister Löfven

- Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA.

President Donald Trump mener Sverige har skuffet USAs afroamerikanske samfunn etter at rapperen A$AP Rocky ble tiltalt for vold torsdag.– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skriver presidenten på Twitter.I en ny melding ber Trump om at rapperen skal slippes fri.– Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut som om de gjør det samme tilbake. Sverige burde fokusere på sitt virkelige kriminalitetsproblem, skriver han og legger til emneknaggen #FreeRocky.Pressekontakt for Löfven, Natalie Sial, sier til nyhetsbyrået TT at de ikke ønsker å kommentere saken.Slagsmål i StockholmA$AP Rocky, eller Rakim Mayers som han heter, var innblandet i et slagsmål i Stockholm 30. juni. Deler av hendelsen ble filmet og er sett av millioner av mennesker i sosiale medier.Den amerikanske rapperen hevder å ha handlet i selvforsvar, men ble pågrepet og varetektsfengslet. Torsdag besluttet påtalemyndigheten at rapperen skal tiltales.Domstolen i Stockholm opplyser at behandlingen av saken begynner tirsdag 30. juli.I dokumenter som ble offentliggjort sammen med tiltalen, ligger det utskrift av avhørene med A$AP Rocky. Der forteller han at en person som spurte rapperens følge om veien, knuffet til en av livvaktene og slo vakten da denne forsøkte å dytte ham vekk.Rapperen innrømmer å ha vært innblandet i hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Torsdag sa rapperens forsvarer Slobodan Jovicic at han er svært skuffet over tiltalen, og han mener rapperen er uskyldig.Også to andre menn som er varetektsfengslet i saken, blir tiltalt, opplyste påtalemyndigheten i Sverige torsdag.Ringte statsministerenDonald Trump var i kontakt med Löfven dager før tiltalen ble kjent. Da tilbød han seg å garantere for en eventuell kausjon, men løslatelse mot en økonomisk garanti er ikke en ordning som brukes i Sverige.Löfven passet på å minne Trump på at domstolene i Sverige er uavhengige og at det er uaktuelt for regjeringen å gripe inn i en rettsprosess.Også tre amerikanske kongressrepresentanter har sluttet opp om en protestaksjon for å få ham løslatt.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også