Trump vurderer å sparke handelsministeren

USAs president Donald Trump vurderer å sparke handelsminister Wilbur Ross etter at det mislyktes å få et punkt om statsborgerskap inn i folketellingsskjemaet.

rump måtte i forrige uke gi opp å få det omstridte spørsmålet om amerikansk statsborgerskap inn i skjemaet for folketellingen neste år etter at høyesterett satte ned foten.Saken ble oppfattet som et kraftig nederlag for Ross som hadde jobbet for å få spørsmålet inn på skjemaet.Mandag siterte NBC en rekke anonyme kilder som sier at Trump de siste dagene har sagt til flere av sine medarbeidere at han overveier å gi Ross sparken allerede nå i sommer.Ross, som tidligere spilte en viktig rolle i Trumps aggressive handelspolitikk, har den siste tiden ikke vært særlig synlig i forhandlingene med Kina.Motstanderne av at spørsmålet skulle inn i skjemaet, kalte administrasjonens forsøk en taktikk for å gjøre det lettere for republikanerne å få valgt inn sine i Kongressen.Resultatet av folketellingen brukes nemlig til å bestemme hvor mange representanter hver delstat har i Kongressen, og frykten var at et spørsmål om statsborgerskap ville skremme ikke-hvite fra å delta i folketellingen.(©NTB)