USA ber Tyskland sende bakkestyrker til Syria

USA ber Tyskland bidra med bakkestyrker i kampen mot det som er igjen av IS nordøst i Syria.

Politikk

James Jeffrey, USAs spesialutsending til Syria og koalisjonen mot IS, treningsstyrker, logistikkeksperter og andre innsatsgrupper fra Bundeswehr, det tyske forsvaret.– Vi vil at bakkestyrker fra Tyskland skal delvis erstatte våre soldater, sier han.Amerikanske styrker har støttet den kurdiske opprørsalliansen SDF, som domineres av den kurdiske YPG-militsen. Sammen har de tatt tilbake store landområder fra IS, men den ytterliggående islamistgruppen er fortsatt aktiv under jorda.USAs president Donald Trump kunngjorde i desember at han vil hente hjem 2.000 amerikanske soldater som er i Syria, etter at han slo fast at IS er «beseiret». Siden har varslet at rundt 400 blir igjen i landet for å bidra til å stabilisere den kurdiske regionen.(©NTB)

tyskland
usa
syria
Nyheter
Politikk