29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong

Politiet i Hongkong har pågrepet 29 personer etter protester lørdag. Demonstranter kastet bensinbomber og murstein mot politiet, som møtte dem med tåregass.

Politiet sier i en uttalelse søndag at de fordømmer lørdagens demonstrasjonen. De sier 19 menn og 10 kvinner har blitt pågrepet, skriver Reuters.Siden demonstrasjonene startet i juni har over 700 blitt pågrepet.Hundrevis av svartkledde demonstranter væpnet med bambusstokker og baseballkøller støtte sammen med opprørspoliti utenfor en politistasjon lørdag, etter først å ha revet ned master med det de hevder er kinesiske overvåkingskamera.Scenene utenfor politistasjonen i byens Kowloon-distrikt var kaotiske, før demonstrantene ble drevet tilbake og situasjonen roet seg.Fire T-banestasjoner ble stengt i forbindelse med gatekampene.En ny demonstrasjon er planlagt søndag, i arbeiderklassedistriktet Tsuen Wan.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også