Danmark vil sikre grensa mot Sverige etter eksplosjon

Statsminister Mette Frederiksen vil ha bedre kontroll med grensa mot Sverige etter at to svensker er mistenkt for eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København.– Dette må ikke bli vår hverdag i Danmark. Vi må ikke bli vant til eksplosjoner, sa Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag.Under pressekonferansen ville Frederiksen ikke gå i detalj på hvordan grensen kan sikres. Det er derfor usikkert om det vil innebære innføring av grensekontroller.Det er ikke pendlerne de er ute etter å ta, men de kriminelle, understrekte Frederiksen.– Det skal ikke være slik at du kan reise fra Sverige til Danmark og plassere ut dynamitt midt i København, sier den danske statsministeren.Hun har allerede kontaktet Sveriges statsminister Stefan Löfven om saken.En svensk statsborger (22) ble tirsdag kveld pågrepet i Malmö, siktet for å stå bak eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. Han skal nå utleveres til Danmark, hvor han skal fremstilles for varetektsfengsling.En annen svenske er etterlyst internasjonalt. Denne mannen er 23 år gammel, ifølge dansk politi.(©NTB)