Demonstranter i Hongkong trosser politiforbud

Pro-democracy protestors march in central Hong Kong, Saturday, Aug. 31, 2019. Large crowds of protesters are gathering and marching in central Hong Kong as police ready for possible confrontations near the Chinese government's main office or elsewhere in the city. The black-shirted protesters have taken over parts of major roads and intersections Saturday as they rally and march. (AP Photo/Kin Cheung)

Tusenvis av mennesker protesterer i gatene i Hongkong lørdag til tross for at politiet la ned forbud mot en planlagt demonstrasjon.

Demonstrantene har blokkert en hovedvei i Hongkong ved hjelp av veisperringer som de har bygget av søppelkasser og skilt. Mange av dem har med seg paraplyer og kler seg i de sedvanlige svarte T-skjortene.De har holdt seg unna kinesiske myndigheters Hongkong-kontor, der veiene hadde blitt stengt av politiet timer tidligere. Politiet har så langt ikke konfrontert demonstrantene.En planlagt demonstrasjon som skulle avholdes lørdag, ble avlyst etter at politiet avslo søknaden. Arrangementet skulle markere at det er fem år siden Kina besluttet å endre valgsystemet for å gi Beijing økt innflytelse over hvem som skulle styre Hongkong.Personer i alle aldre har også deltatt i en religiøs demonstrasjon som startet med at demonstrantene gikk til religiøse landemerker, før de rettet kursen mot distriktet der regjeringskontorene ligger. Mange holdt seg til fortauet og sørget for å ikke påvirke trafikken.Hongkong har de siste månedene vært herjet av voldsomme demonstrasjoner som ble utløst av et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina.(©NTB)