Enighet om kraftig økning av Sveriges forsvarsbudsjett

Forsvarsbudsjettet i Sverige skal økes med 20 milliarder kroner innen 2025, ifølge en avtale mellom regjeringspartiene, Centern og Liberalerna.

– Dette er et viktig signal for Sverige, for våre partnere og for vårt nærområde om at vi fortsetter å styrke vår militære kapasitet, sa forsvarsminister Peter Hultqvist fredag.Forsvarsbudsjettet, som i dag er på 56 milliarder svenske kroner, skal økes til 84 milliarder innen 2025.Dermed vil forsvarsbudsjettet utgjøre 1,5 prosent av Sveriges bruttonasjonalprodukt (BNP), ifølge Liberalerna.Budsjettøkningen er i tråd med et tverrpolitisk forslag tidligere i år. Dette forslaget innebar en økning i antall ansatte knyttet til forsvaret fra 60.000 til 90.000.Regjeringen, som består av Socialdemokraterna og Miljöpartiet, ønsker imidlertid ikke å si hvordan økningen i forsvarsbudsjettet skal finansieres.Økningen skal etter planen finne sted mellom 2022 og 2025.(©NTB)