<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere hundre nordmenn demonstrerte mot regjeringens handelsavtale med Brasil

Rundt 200 personer deltok torsdag i en demonstrasjon i Oslo for å redde Amazonas og stoppe regjeringens nylige inngåtte handelsavtale med Brasil.

    Publisert 29. aug. 2019 kl. 20.50
    Oppdatert 31. aug. 2019 klokken 15.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord

    Flere demonstranter holdt en stor banner mellom seg hvor det sto: «Slutt å snakke om bompenger. Redd Amazonas». Andre hadde gule plakater som viste til at Brasils president Jair Bolsonaro betyr mer avskoging, kvinnehat, fascisme og vold mot urbefolkningen i landet.Greenpeace Norge, Natur og Ungdom, Framtiden i våre hender og Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) var blant arrangørene bak demonstrasjonen utenfor Stortinget torsdag kveld.Brasilianske myndigheter har den siste tiden møtt krass kritikk internasjonalt som følge av de enorme brannene som har brutt ut i Amazonas. Det er registrert rundt 77.000 skogbranner i Amazonas hittil i år, som er langt flere enn på mange år. Mange av brannene er påsatt.Samtidig som dette skjer, har Norge og de andre EFTA-landene undertegnet en frihandelsavtale med Brasil og de andre Mercosur-landene Argentina, Paraguay og Uruguay. Avtalen ble undertegnet forrige fredag tross advarsler fra flere miljøorganisasjoner og opposisjonen, som er svært kritiske til Bolsonaros Amazonas-politikk.Avtalen må imidlertid fortsatt ratifiseres av Stortinget.Fredag arrangeres både den tredje skolestreiken i rekken og nykomlingen Klimabrølet i Oslo og en rekke andre steder i landet. Arrangørene tror det kan komme 100.000 til hovedstaden.Hittil er det meldt inn skolestreik 31 steder i landet, deriblant i Oslo, Trondheim og Tromsø.(©NTB)