Fransk politi ruster opp i forkant av G7-møtet

Etter et år preget av demonstrasjoner og opptøyer, ruster fransk politi opp styrkene med over 13.000 politifolk foran G7-møtet i den franske byen Biarritz.Den populære turistbyen, som ligger i sørvest i Frankrike, er vanligvis spekket med turister på denne tiden av året.Nå er gamlebyen sperret av, og byen forbereder seg på å ta imot verdensledere som blant annet USAs president Donald Trump, Tysklands Angela Merkel og flere andre. Lørdag starter toppmøtet, hvor verdens sju rikeste demokratiske industriland deltar – Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.Med hele verdens søkelys rettet mot det årlige toppmøtet, tiltrekkes naturlig nok ofte demonstrasjoner og protester. Myndighetene advarer imidlertid om at de er godt forberedt på eventuell uro.– Målet er å ha sikkerheten på topp, med et minimum av forstyrrelser. Vi kommer ikke til å tolerere noen form for uro. Dersom det skjer, kommer vi til å reagere, sier den franske innenriksministeren Christophe Castaner.Politiet frykter voldelige demonstrasjoner fra regjeringskritiske demonstranter fra «de gule vestene» og anarkister. Derfor har myndighetene også holdt av en egen domstol og fengselsceller med en kapasitet på 300 personer til dem som eventuelt blir pågrepet for vandalisme eller opptøyer med politiet.Siden i fjor høst har protestbevegelsen «de gule vestene» demonstrert jevnlig i Frankrike.Protestene dreide seg først om misnøye mot økte priser på drivstoff, men utviklet seg til landsomfattende protester mot høyere levekostnader og regjeringens politikk. Over 2.500 demonstranter og politifolk har blitt såret i opptøyene.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også