Iran advarer mot USA-ledet flåtestyrke i Persiabukta

EN USA-ledet flåtestyrke i Persiabukta vil være en kilde til utrygghet, advarer Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif.

USA har bedt sine allierte om å bidra til en flåtestyrke i Persiabukta, for å beskytte skipstrafikken gjennom Hormuzstredet mot det de hevder er iransk aggresjon.Storbritannia er hittil det eneste landet som har sagt seg villig til å delta, og Iran advarer mot følgene av en slik flåtestyrke.– Persiabukta er en viktig livslinje og derfor en nasjonal sikkerhetsprioritet for Iran, som lenge har sørget for maritim sikkerhet, skriver Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på  Twitter.– Ethvert nærvær av utenforstående vil derfor per definisjon være en kilde til utrygghet, til tross for propagandaen. Iran kommer ikke til å nøle med å sørge for egen sikkerhet, fortsetter Zarif. (©NTB)