Kim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un ledet og var til stede under testene av «nyutviklede» våpen lørdag, ifølge Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Sør-Koreas militære meldte lørdag at nabolandet i nord avfyrte kortdistanseraketter lørdag morgen. Nord-Korea sier de testet en «superstor» utskytningsrampe.Kim Jong-un sier i en uttalelse via KCNA at de «nyutviklede» våpnene er «flotte». Han uttrykte «stor takknemlighet» for forskerne som har utviklet dem.Den nordkoreanske lederen var også til stede under de to forrige rakettestene. Lørdagens tester var den sjuende på under en måned.Ifølge det sørkoreanske militæret fløy de to rakettene 380 kilometer før de landet i Japanhavet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også