Kraftig nedgang i turismen på Cuba etter nye sanksjoner fra USA

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra myndighetene.

Politikk

Internasjonal turisme til øya mellom januar og juli i år gikk ned 1,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I juli kom det 90.000 færre besøkende sammenlignet med 2018.Før året er omme regner Cuba med 10 prosent nedgang i antall besøkende sammenlignet med i fjor, uttalte turistminister Manuel Marrero forrige måned.USAs president Donald Trump innførte i juni sanksjoner mot Cuba, der han blant annet forbød alle amerikanske cruiseskip å legge i land på øynasjonen, som har vært et svært populært reisemål for mange amerikanere. Sanksjonene ble innført fordi Cuba støtter Venezuelas president Nicolás Maduro.Turisme er en av hovedinntektskildene til Cuba, særlig etter nedgangen i handelen med Venezuela, som går gjennom en politisk og økonomisk krise.(©NTB)

cuba
usa
Nyheter
Politikk