<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KrF-topp: Prosessen om retningsvalg «står til stryk»

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF sier i en kommende bok at prosessen knyttet til retningsvalget til partiet i fjor «står til styrk».

    Publisert 9. aug. 2019 kl. 06.02
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord

    «Jeg tror ikke partiledelsen evnet å se hva de kastet partiet ut i, når så grunnleggende valg skulle gjøres så raskt. Jeg mener at hele prosessen står til stryk» sier Grøvan i den kommende boken «Kampen om korset i politikk», skrevet av tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes. Ifølge Aftenposten har Simonnes blant annet analysert KrFs dramatiske retningskamp.I boka forteller Grøvan om partifeller som gråt åpenlyst under debattene om partiets veivalg.Han retter også sterke skyts mot prosessen, som han hevder manglet forankring i KrF sitt sentralstyre og stortingsgruppe, skriver Klassekampen.Grøvan, som selv ønsket at partiet skulle gå en «tredje vei», altså å bli værende i opposisjon, sier tidligere KrF-leder Knut Arild Hareides konklusjon om å gå til venstresiden kom overraskende på ham.«Prosessen har tydeligvis gått andre steder enn i de formelle organene», sier Grøvan, som på det tidspunktet var partiets parlamentariske nestleder.Partiet manglet en plan for hvordan det skulle velges delegater til landsmøtet som skulle avgjøre retningsvalget, sier han. Han sier også at tidspunktet for det ekstraordinære landsmøtet ble fattet i hui og hast.Knut Arild Hareide hadde torsdag ikke anledning til å kommentere saken overfor Aftenposten og Klassekampen.(©NTB)