Listhaug ut mot egen regjering - vil droppe deler av fergefri 39

Frps nestleder Sylvi Listhaug vil droppe en del av regjeringens plan for fergefri E39 i Møre og Romsdal.

Den såkalte Møreaksen skal gi ny vei mellom Ålesund og Molde og omfatter en 16 kilometer lang undersjøisk tunnel, som skal gå så dypt som 350 meter under havoverflaten. I tillegg skal det bygges en to kilometer lang hengebro på strekningen, som er vedtatt som en del av Nasjonal transportplan (NTP). Hun håper alternativet, den såkalte Romsdalsaksen, vil bli billigere.Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet reagerer skarpt på utspillet.Else-May Botten Norderhus (Ap) frykter det kan sette veiplanene tiår tilbake.– Vi vet det er en nasjonal kamp om midlene til slike prosjekter. Dette er ikke en lokalkamp. Alternativene er fergefritt med Møreaksen eller ferge til evig tid, sier stortingsrepresentanten fra Møre og Romsdal.(©NTB)