MDG vil bruke handelsavtaler til å fremme miljøkrav

MDG foreslår en rekke tiltak regjeringen bør sette inn for å løse krisen for regnskogen i Brasil. Ett av dem er å knytte miljøkrav til handelsavtaler.

Miljøpartiet De Grønne vil også fase ut bruk av soya i landbruket og oppdrettsnæringen.– Ingen nordmenn ønsker å støtte næringer som bidrar til rasering av Amazonas. Hvis oppdrettsnæringen og landbruket fortsetter å kjøpe fôrråvarer fra Brasil er det nettopp det vi gjør når vi spiser kylling eller laks fra norske fjøs og merder, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad i en spot til NTB.I tillegg foreslår altså partiet at det stilles krav om bevaringen av regnskogen i de pågående forhandlingene om en frihandelsavtale. MDG mener også at statens eierskap i Hydro og Equinor også må brukes aktivt i miljøkampen.– Regjeringen bør bruke eierskapet til å stille krav til den brasilianske regjeringen om en ansvarlig regnskogpolitikk som forutsetning for videre investeringer i landet, sier Hermstad.– Brasils regjering har avvist samarbeidslinjen med Norge. Penger er det eneste språket president Jair Bolsonaro forstår. Da må vi ta i bruk handelspolitiske og økonomiske virkemidler for å påvirke politikken.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også