<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener det er unødvendig med utenlandsk kontroll av Persiabukta

Iraks utenriksminister sier Irak og de andre golfstatene ikke har behov for at utenlandske myndigheter sikrer skipstrafikken i Persiabukta.

Publisert 12. aug. 2019
Oppdatert 27. aug. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord

Utenriksminister Mohamed Ali Alhakim sier at dette ville kunne forsterke regionale spenninger.Han skriver på Twitter at golfstatene er i stand til å sikre den strategiske sjøveien på egen hånd.Uttalelsen kommer etter at USA nylig ba sine allierte om å bidra til en marinestyrke i bukta. Begrunnelsen var at skipstrafikken gjennom Hormuzstredet må beskyttes mot det USA kaller iransk aggresjon.Storbritannia sa forrige uke at de ville være villige til å delta. Men britene er hittil den eneste av USAs allierte som har meldt seg. Iran har advart mot følgene av en slik USA-ledet styrke.Alhakim understreker videre at en israelsk deltakelse i en utenlandsk marinestyrke vil være uakseptabel. Det er foreløpig ikke klart om Israel er blitt bedt om å delta.(©NTB)