Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump

Danmarks statsminister sier hun ikke vil gå inn i en ordkrig med president Donald Trump etter at han kalte hennes svar på hans Grønland-utspill for «vemmelig».

Trump reagerte på at statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag kalte hans ønske om å kjøpe Grønland for «absurd».– Det var upassende og vemmelig. Man snakker ikke slik til USA, sa presidenten til journalister utenfor Det hvite hus. Alt hun hadde trengt å gjøre, var å si nei til ham, sa Trump videre.Trump kunngjorde tirsdag at han avlyser det planlagte statsbesøket til Danmark i september etter at både Danmark og Grønland tvert har avvist hans forespørsel om å kjøpe Grønland.Frederiksen sier til dansk TV2 onsdag kveld at hun ikke vil innlede en ordkrig med Trump.– Jeg synes vi skal holde fast ved at det er den amerikanske presidenten som har meldt avbud, sier hun til TV-stasjonen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også