Nord-Korea sår tvil om møte med USA

RETRANSMISSION WITH BETTER QUALITY - In this image made from video provided by Korea Broadcasting System (KBS), North Korean leader Kim Jong Un speaks during a joint announcement with South Korean President Moon Jae-in at the border village of Panmunjom in the Demilitarized Zone Friday, April 27, 2018. (Korea Broadcasting System via AP)

En nordkoreansk toppdiplomat refser USAs utenriksminister Mike Pompeos kommentarer om landet. Diplomaten sier at håpet for møtet i Washington svinner hen.

Nord-Koreas førsteviseutenriksminister Choe Son Hui sier at Pompeos «tankeløse» utsagn kun bidrar til økt forakt mellom nordkoreanere og amerikanere.– Våre forventninger til dialog med USA forsvinner gradvis og vi blir tvunget til å revurdere alle tiltak vi har gjort så langt, sier hun.I en tale foran amerikanske krigsveteraner i delstaten Indiana, sa Pompeo at Trump-administrasjonen er tydelig på at «Nord-Korea lovløse oppførsel ikke blir ignorert».– Vi er veldig nysgjerrige på bakgrunnen for Pompeos uttalelse. USA bør ikke fortsette å teste vår tålmodighet med utspill som irriterer oss, dersom de ikke ønsker bitre konsekvenser som de vil angre på, sier Choe.Kim har i sommer skutt opp minst sju raketter. Mot slutten av august bekreftet Nord-Korea at de har testet en «superstor» utskytningsrampe.(©NTB)