Prinsen sier han er forferdet over Epstein-anklager

Politikk

Prins Andrew sier han er forferdet over anklager om seksuelle overgrep etter at en video som angivelig viser ham hjemme hos Jeffrey Epstein, dukket opp.«Hans Kongelige Høyhet fordømmer utnyttelsen av ethvert menneske, og antydningen om at han skulle støtte, delta i eller oppmuntre til noen som helst slik aktivitet, er avskyelig», heter det i en erklæring fra Buckingham Palace søndag.Videoen som ble lastet opp av Mail on Sunday, viser angivelig prinsen mens han vinker adjø til en kvinne som er på vei ut av luksusboligen til Epstein i New York. i 2010.Epstein ble 10. august funnet død i fengselet der han var innsatt, siktet for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep. Rettsmedisineren fastslo senere at han begikk selvmord.Epstein omgikkes i mange år kjendiser, politikere og andre kjendiser, blant dem Bill Clinton, Donald Trump og prins Andrew.Virginia Giuffre, som hevder hun var et av Epsteins ofre, sa i et vitnemål i 2016 at hun hadde sex med prins Andrew da hun var mindreårig, en anklage som Buckingham Palace gjentatte ganger har avvist.Prinsen var britisk spesialutsending for internasjonal handel og investeringer i ti år inntil han i 2010 sa fra seg stillingen etter anklager om hans forbindelser med Epstein og andre omstridte personer.(©NTB)

jeffrey epstein
Nyheter
Politikk